Programmeerles voor de onderwijzers

Programmeerles voor de onderwijzers is in het leven geroepen om de 21e eeuwse vaardigheden de klas in te brengen. Ben jij leraar of lerares? Leren de kinderen in jouw klas al programmeren en wil je zelf ook weten hoe dat eigenlijk werkt?

Ik ga je helpen om de ICT-basisvaardigheden en het computational thinking ook onder de knie te krijgen. Zo ben je straks zelf in staat om de leerlingen programmeerles te geven.

Programmeerles Scratch

Programmeerles Scratch

Workshop programmeren in het PO

Deze workshop bevat de basisbeginselen van programmeren zoals deze zijn opgesteld in de leerlijn programmeren in het PO. Tijdens deze workshop maak je kennis met alle onderwerpen die in deze leerlijn voorkomen en sta je voortaan met een zelfverzekerd gevoel voor de klas als het over programmeren gaat.

Je maakt kennis met de technologieën waar de kinderen in de klas graag mee willen werken, zoals Scratch. Maar ook de Bee-Bot, de Ozobot en de Micro:bit leer je kennen. Zo ben je straks van alle markten thuis en heb je kennis van alle benodigde computertalen om aan de leerlingen over te brengen.

Leerdoelen

Na het volgen van de workshop ben je in staat om leerlingen les te geven in:

  • programmeren met de Bee-Bot en de Blue-Bot;
  • programmeren met de Ozobot;
  • programmeerles te geven in Scratch;
  • programmeerles te geven met de Micro:bit.

Je ontvangt een reader met het aangeboden lesmateriaal en je ontvangt de lessen tevens digitaal zodat je deze ook in de klas kan gebruiken.

De veronderstelde voorkennis bestaat uit het volgende:

  • Je bent in staat om een account aan te maken op een website met behulp van een emailadres en wachtwoord;
  • Je bent in staat om bestanden op te slaan op de PC.

Doelgroep

Deze workshop is voor alle leraren en leraressen op de basisschool die meer wil weten over het gebruik van ICT in de klas. Het maximaal aantal deelnemers is 10 personen.

Datum

Deze workshop wordt gegeven op donderdag 28 juni van 10:00 – 16:00

Locatie

Deze workshop wordt gegeven in Hilversum.

Prijs

Deze workshop bedraagt € 495,00 per persoon.

Wil je meer weten over programmeren in de klas? Schrijf je in voor deze workshop via het contactformulier en ervaar zelf hoe leuk het is om te leren programmeren! Je kunt ook een email sturen naar info@techkidsstudio.nl.